Een half jaar Coform, of: hoe ik de Coform-methode ontdekte

Een zonnige, warme woensdag vorig jaar juli. Toch wel wat gespannen bel ik aan bij de Anna Paulownastraat 87. Als de deur openzwaait en Pauline me hartelijk begroet, is de spanning weg. Wat volgde: een superleuk gesprek. Zo leuk, dat ik op 1 oktober 2022 begon als senior communicatieadviseur bij Coform. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Een impressie van mijn kennismaking met de ‘Coform-methode’.

Maandag 3 oktober was mijn eerste dag als Coformer. Laptop en telefoon lagen voor me klaar. Collega’s stonden in de startblokken om me de weg te wijzen. Aan alles was gedacht, iedereen had een eigen taak in het inwerkprogramma. Een hele leuke manier om de collega’s, de werkwijze en de cultuur te leren kennen. Ik mocht die maandag bovendien meteen in het diepe springen als projectleider voor een opdracht die van start ging. Dat vertrouwen, meteen bij de start, deed me goed.

De Coform-methode

En er is veel meer dat me goed doet. Vanaf dag één voelde ik me thuis bij Coform. We passen bij elkaar, Coform en ik. En gelukkig denken de collega’s er net zo over. Waar dat door komt? Voor een deel is het gewoon geluk en chemie en meer van dat soort dingen. Maar voor een deel is het ook de Coform-methode die me past als een maatpak. Ik geef een paar voorbeelden.

  • Mijn kritische blik is hier niet lastig, maar wordt aangemoedigd. Intern en ook richting klanten. Voor klanten levert dit de best passende oplossing op; we denken kritisch mee en doen dat vanuit het oogpunt van de doelgroep waarvoor we de oplossing bedenken. Voor Coform en mij betekent het dat we blijven nadenken of we ons kunnen verbeteren. En als blijkt dat het beter kan, dan gaan we daarmee aan de slag.

  • We werken hard bij Coform en we gaan voor kwaliteit. Maar niet ten koste van ons privéleven of onze gezondheid. We werken daarom bijvoorbeeld zoveel mogelijk met z’n tweeën aan opdrachten. Zo hebben we altijd iemand om mee te overleggen en kunnen we het werk verdelen. Voor de opdrachtgever is het grote voordeel hiervan, dat er altijd een achtervang is die het project kent. ‘Dat zijn twee kanten van dezelfde medaille,’ zou de Amsterdamse ‘wijsgeer’ J. Cruijff zeggen.

  • Misschien wel het belangrijkste: we hebben plezier. Met elkaar, maar zeker ook met onze klanten, met collega’s van andere bureaus en freelancers waarmee we samenwerken. Niet alleen de werkrelatie vinden we belangrijk, maar ook samen lol hebben. Van de slappe lach om flauwe grappen tot het vieren van successen met taart of een drankje.

Wil je meer weten over ons werk? Of over hoe ik de eerste zes maanden bij Coform heb beleefd? Bel of mail me dan, dan drinken we een kop koffie of thee bij onze 'koffie-stamkroeg' Blossom.

edith.swinkels@coform.nl                 |                 06 11 20 08 70